meny

Matavfallskvarn

Matavfallskvarn en miljösmart lösning för ditt kök.

Som minskar fastighetens sopkostnader, underhållsfri, smidig i skåpet, Inga påsar, lukt eller spring och lång livslängd.


Allgranth fastighetsförvaltning i Stockholm

Om Matavfallskvarn

En avfallskvarn från Miljökvarnar monteras under diskbänken och är kopplad till avloppet. Den maler ner ditt organiska köksavfall, som sedan transporteras via avloppssystemet vidare till reningsverket.

Där det efter behandling omvandlas till bland annat biogas och biogödsel. Biogasen kan användas som fordonsbränsle, till exempel bussar.

En annan av fördelarna med avfallskvarnar är att det underlättar hanteringen av matavfallet och man behöver inte ha påsar med matavfall som står och luktar.  Dessutom ger det en minskad mängd sopor såklart. I snitt slänger vi ca 1,8 kg matavfall per person och vecka, totalt ca 100kg per person och år.   

 

Produktbeskrivning

T seriens avfallskvarnar är anpassade för dom svenska kraven i köket. Alla kvarnarna är utrustade med permanent magnetmotor vilket gör att de arbetar med ett högre varvtal. Detta innebär att kvarnarna är energisnåla eftersom nermalningen går snabbt och effektivt. Under normala arbetsförhållanden är den totala energiförbrukningen mindre än en 60 watts glödlampa. Avfallskvarnarna producerar mycket kraft, vilket eliminerar risken att de kör fast.

I kvarnen är alla utsatta delar tillverkade i rostfritt stål för att garantera lång hållbarhet. Alla enheter innehåller även korrosionssäkra nermalningskammare. Tillverkade av högpresterande kompositmaterial för att säkerställa en hög prestanda samt garantera lång livslängd. Alla kvarnar går snabbt och enkelt att återställa då de har en resetknapp monterad på framsidan. Kvarnarna är förberedda för anslutning till diskmaskin. 

Den klarar att mala ner matrester till flytande avfall med enkelhet Att bitarna blir mindre för med sig flera fördelar; enklare att rinna iväg i ledningarna och snabbare biologisk nedbrytning. Desto mindre bitarna är, ju enklare är det för vattenreningsverken att ta hand om, vilket är bra för miljön. Mer avfall kan därför återanvändas som biogas till bilar och bussar och ansträngningen av naturens resurser mindre. 


Beställning av avfallskvarn med installation

Gå in på fastapriset.se där hittar du ett sortiment av avfallskvarnarna under kategorin kök.

Till Fasta Priset

Välkommen att göra en förfrågan

Är du redan kund hos oss, Klicka på knappen nedanför för att gå till beställningsformuläret, tack..

Har du inte använt oss förut och har ett behov skicka gärna en förfrågan till order@allgranth.se

Beställning